FERIE OG FRITID: Hvis du stadig har lidt feriepenge tilbage eller allerede er begyndt at se frem mod efterårsferien, kan du selvfølgelig altid vælge de traditionelle dase- og storbyferier. Men hvad med at prøve noget helt andet?

Her får du fem anderledes bud på, hvad du kan bruge dine penge til, hvis du trænger til inspiration eller bare har lyst til at prøve noget nyt.

Herba Nordic hylder det gode liv, og som du kan læse her, er der mange veje hertil. Hvad enten du skal alene på ferie eller sammen med andre, kan det være sjovt nogle gange at bruge feriepengene på noget helt nyt, eksempelvis at gøre noget aktivt enten for sig selv eller andre.

Juicing Retreat

For mange koster ferien ofte lidt kilo på sidebenene, og for nogle kan helbredsproblemer besværliggøre nogle typer af ferie, men det er faktisk muligt at bruge ferien til at gøre noget aktivt for dit helbred, samtidig med at du får tid til at slappe af.

Alt, hvad du skal gøre, er at søge efter jucing retreats – en slags kurophold – hvor du juicer dig til et bedre helbred, samtidig med at du lader op under solen.

Højskole

Der findes masser af kurser for både ældre, familier, par og singler på de danske højskoler. Det handler bare om at finde en skole, der udbyder de aktiviteter, der tiltaler dig.

Ferie som frivillig

Verden har brug for hjælp, og uanset din alder og interesser er det muligt at finde en ferie, hvor du sammen med andre bidrager til at gøre noget for dyr eller mennesker.

Du kan enten selv lede efter projekt, der passer dig, eller du kan henvende dig til et af de mange bureauer, som arrangerer frivillig-rejser.

Arbejdsferie

Det lyder måske mærkeligt og selvmodsigende, at nogle kan finde på at udfylde deres ferie med mere arbejde, men har du din egen virksomhed, kan du vælge at tage på arbejdsferie sammen med andre iværksættere og bruge ferien på at samle inspiration og netværke. Der er flere netværk, der formidler denne type rejser.

Yogaferie

Der er andre måder at komme ned i tempo på end at ligge på stranden. Der findes adskillige yoga-retreats rundt omkring i verden, som du kan vælge mellem, så det er bare at vælge.

Læs mere om reglerne for feriepenge og hvordan du får fat på dem.

Husk i øvrigt, at der nogle gange er mulighed for at få erstatning ved flyforsinkelser.

Kvinde-dyrker-motion