LÆRING: Børn opdager, lærer og videregiver deres viden og erfaringer til andre børn gennem leg. Det skal de understøttes i, og det er kerneværdien bag LEGO HOUSE i Billund. Herba Nordic tog til LEGO HOUSE for at se, om vi kunne lære noget af børnene.

Det er ikke forkert at kalde LEGO HOUSE for et oplevelseshus. Faktisk er mulighederne for leg så mange, at man må vælge. Huset er på 12.000 m2 og fyldt med 25 millioner klodser.

Aktiviteter i LEGO HOUSE

LEGO HOUSE bygger på læring gennem leg filosofien. Altså, at mennesker gennem deres udforskning, eksperimentering og afprøvning af grænser finder frem til noget nyt. Ikke uden fejl forstås, for erfaring opnås gennem fejl, test og at prøve igen.

Læring gennem leg i Lego House
Lego House i Billund

Det er disse egenskaber, man også efterspørger i mange moderne virksomheder, og derfor har turen til børnenes univers også skabt grobund for debat og nytænkning i Herba Nordic. Og LEGO HOUSE er bestemt ikke kun børnenes univers, for både børn og voksne og i øvrigt såvel offentlige som private virksomheder kan have gavn af en tur til stedet.

Forskellige kompetencer

LEGO HOUSE er delt op i fem zoner, der hver især har fokus på forskellige kompetencer.

Den røde zone er den kreative. Her kan man slippe kreativiteten fri og bygge løs af de mange legoklodser. Den blå har fokus på de kognitive kundskaber, og det er her, man kan lege byggearkitekt eller lave en ny bil. Gul zone er for følelserne, for eksempel kan man lave kryb, der får det til at risle ned ad ryggen. Den grønne zone er den sociale legeplads, hvor det er godt at kunne arbejde sammen. Her er der desuden fokus på fortællingen – den gode historie. Udenfor er der plads til fysisk udfoldelse.

Events året rundt

Hele året er der desuden specielle events. Det mest uhyggelige event er nok Halloween fra 11.-31. oktober. Her kan der bygges, så der gyses. 11. oktober er også den aften, hvor man har mulighed for at møde nogle af de store LEGO-designere, der har bygge flere af de LEGO-byggerier, man husker.

Fra den 23. november til den 30. december kan man fejre jul i LEGO HOUSE, og i hele 2019 er der selvfølgelig Star Wars udstilling.

LEGO HOUSE, der er et fantastisk supplement til Legoland.
Fra artiklen

LEGO – for børn i alle aldre

Turen til LEGO HOUSE slår fast, at LEGO er for børn og voksne i alle aldre.

På hver deres måde får de noget ud af en tur til LEGO HOUSE, der er et fantastisk supplement til Legoland, hvor man prøver aktiviteterne af. I LEGO HOUSE er man selv konstruktør, og gennem det lærer man. Det er den største forskel.

Men begge steder er det legen, der bærer det hele – og sådan bør det også være i virksomheder.