Nordiske Urter

I Danmark og Norden har vi en række planter med lægende og helende egenskaber, som kun i en lille udstrækning bruges i dag til trods for, at videnskaben kan dokumentere gavnlige effekter af de gamle lægeplanter.

Prøv selv at gå på opdagelse i naturen efter nogle af de urter, som Herba Nordic bruger i sine kosttilskud. De lægende planter kan bruges som helsekost i maden prøv for eksempel at lave te af brændenælde eller bruge mælkebøttens blade i salater.

Herunder er nogle få af de fantastiske planter, du kan finde i naturen:

Baldrian modvirker rastløshed og søvnforstyrrelser.

Brændenælden er mest kendt for at brænde og svide, men den kan også noget andet, som de “gamle” kendte til. Planten indeholder nemlig aktivstoffer, der styrker kroppens forsvar – kroppens immunforsvarssystem. Og så er den fyldt med naturlige spormineraler, fx zink, jern og kobber. Brændenælde øger vitaliteten og styrker kroppens immunforsvar.

Humle forbedrer søvnkvaliteten og bidrager til at kunne slappe af i stressede situationer. Kombinationen af aktive stoffer i baldrian og humle virker beroligende, og bidrager til en god søvn.

Jernurt er god for halsen. Røllike, lægestokrose og jernurt bidrager til at berolige mund, svælg og hals. Lindrer i tilfælde af krillehoste. Jernurt og røllike er adaptogene urter og øger kroppens modstandskraft ved udefra kommende påvirkninger.

Kvan stimulerer fordøjelsen og hjælper os med at bevare en sund leverfunktion. Kvan stimulerer fordøjelsen og hjælper den fysiologiske pH-balance i maven. Den hjælper med at opretholde en sund leverfunktion, og understøtter tarmens og kroppens udrensning

Lind bidrager til en sund fordøjelse, støtter lever og galde, og bidrager til en bedre fedtfordøjelse.

Røllike, lægestokrose og jernurt bidrager til at berolige mund, svælg og hals. Lindrer i tilfælde af krillehoste.

Mælkebøtte hjælper med at afbalancere syren i maven. Mælkebøtte bidrager til tarmens velbefindende pga. sin præbiotiske virkning. Mælkebøtte hjælper også den fysiologiske pH-balance i maven. Præbiotiske fødevarer findes i fibrene fra forskellige planter. De giver næring til de gode bakterier i tarmen, og er på den måde med til at bevare en god tarmflora.

Og den gamle mjødurt lindrer (smerter i) halsen og styrker immunforsvaret. Mjødurt har immunstyrkende egenskaber som beskytter kroppen mod virus og bakterier.

Padderokke er et velkendt middel til hår, hud og negle, men den beskytter også leveren. Padderokke forbedrer leverfunktionen og er rig på plantestoffer, som beskytter levercellerne mod giftige forbindelser.

Rosenrod styrker kroppens fysiske ydeevne, og beskytter kroppen under stressede betingelser.

Røllike, lægestokrose og jernurt bidrager til at berolige mund, svælg og hals. Lindrer i tilfælde af krillehoste.

Jernurt og røllike er adaptogene urter og øger kroppens modstandskraft ved udefra kommende påvirkninger.