[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” class=”” id=””]

NATURMEDICIN: Immunforsvar er det bedste forsvar kunne man sige. Men kan det styrkes, og hvordan hjælper man sit immunsystem? Mange har fokus på immunforsvaret, for hvem gider lige være forkølet eller på anden på ligge underdrejet?

Mange har gennem tiden hævdet, at lige netop deres naturmedicin eller den og den lægeplante har kunnet hjælpe dem. Men hvad er op, og hvad er ned i forhold til naturmedicin og immunforsvaret?

Immunsystemets opgave er at afværge bakterier, virus, parasitter og svampe. Alle disse små ”banditter” vil konstant forsøge at trænge ind i kroppen, for her er rart at være.

Mennesket har imidlertid ikke brug for besøg af den slags udefrakommende skidt, og det er vigtigt at undgå.

Kan immunforsvar styrkes på naturlige måder?

Kroppen er afhængig af et stærkt immunsystem. Mange har derfor også gennem tiden forsøgt med gode råd og anvisninger.

En sund mave med de rigtige bakterier og sammensætning af bakterier har en gavnlig effekt på immunsystemet.

Kosten er derfor en afgørende faktor, som man er begyndt at få øjnene op for.

Følgeligt, så kan medicin og eksempelvis antibiotika have en effekt på, hvordan dit immunsystem fungerer. Lad altid lægen afgøre, hvornår du kan stoppe med din medicin igen, hvis dette overhovedet er muligt.

Vigtige D-vitamin

Solen giver os kvit og frit masser af D-vitamin. Derfor er det vigtigt, at man kommer udenfor også – ja, især – i de mørke perioder af året.

D-vitamin har en god indvirkning på immunsystemet, og har man lavt D-vitaminindhold i kroppen, så har det indflydelse på infektioner.

Naturmedicin og immunforsvar

I forhold til naturmedicin er det svært at finde undersøgelser, der bakker op omkring, at naturmedicin har en indflydelse på kroppens immunforsvar.

Mange vil dog hævde, at kosten og kosttilskud har en betydning for helbredet.

Der findes rundt på nettet en række gode og mindre gode anvisninger, som man kan vælge at kigge på. Men det handler om, at man mærker efter, hvad der virker for en.

Desuden er det altid en god ide at rådføre sig med sin egen læge, hvis man mener, at man har et dårligt fungerende immunforsvar.

Den helbredende søvn

Studier af søvnens indvirkning på immunsystemet indikerer imidlertid, at netop søvn er noget af det mest gavnlige, hvis man ønsker et immunforsvar, der kan tage kampen op mod indtrængende virus, bakterier, svampe og parasitter.

Det moderne menneske er desværre dog ikke særligt god til at passe på sig selv i den retning. Det gælder både børn og voksne, der ofte får alt, alt for lidt søvn.

Studier af forsøgspersoners søvn har vist, at over en 14 dages periode, hvor de efterfølgende fik sprøjtet forkølelsesvirus op i næsen, så blev dem med dårligt søvnforløb mere syge.

Ved at sove for lidt kan man altså skade sit immunforsvarssystem.

Motion og immunforsvar

Motion er altid godt for helbredet, men om det påvirker immunforsvaret er straks sværere at sige.

Imidlertid bør man røre sig, fordi det har effekt på hele kroppen.

Når man kommer ud på gåture eller motionsløb får man desuden samtidig helt gratis de skønne solstråler, der hjælper kroppen med at danne D-vitaminer i stride strømme.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]