Det lyder måske som en dårlig joke, men faktum er, at der er en lang række sundhedsmæssige fordele ved at eje en hund.

Disse fordele kan du læse mere om i denne artikel, som er tilegnet alle aktive danskere. Du kan måske også opnå et bedre liv ved at investere i en hund.

23 procent mindre risiko for at dø af hjertesygdom

Ifølge en artikel fra Jyllands-Posten.dk har hundeejere 23 procent mindre risiko for at dø af en hjertesygdom. Det hænger sammen med, at de fleste hundeejere er mere aktive end andre, idet en hund gerne skal luftes 3-5 gange om dagen. Det giver helt automatisk en masse motion og frisk luft, som gavner både hjerte og hjerne.

Sundhedsstyrelsen har i årevis anbefalet, at man går minimum 10.000 skridt om dagen. Stort set alle hundeejere lever op til denne anbefaling, men det forholder sig desværre anderledes for dem, som ikke er den heldige ejer af en hund.

Som hundeejer er man tvunget til at gå uanset vind og vejr, hvorfor hundeejere får motion hele året rundt, mens andre er mere tilbøjelige til at blive indendørs, når vejret er dårligt.

Ergo skal du blot investere i en hund, hvis du skal reducere risikoen for at blive ramt af en hjertesygdom. Dog vil risikoen selvfølgelig altid være der – hundeejer eller ej.

Mindsket risiko for udvikling af depression

For at undgå at udvikle depression og andre mentale sygdomme er det alfa og omega, at man kommer ud og møder nye mennesker og er social i dagligdagen. Som hundeejer kommer man meget ud og vil i den anledning møde en masse mennesker, ofte ligesindede hundeejere. Dette har en positiv psykisk effekt, idet man vil være mindre tilbøjelig til at føle sig ensom og deprimeret.

Som hundeejer bør du være åben for at udforske nye områder, så du kommer ud og møder mennesker, som du kan føre en kort samtale med og eventuelt mødes med i ny og næ. Det er meget almindeligt at lave legeaftaler, hvor man mødes en eftermiddag og hygger med snacks og kaffe. Disse aftaler falder som regel i god jord hos både hundene og deres ejere. Kunne det mon være noget for dig? I så fald skal du ikke tøve med at tage initiativ.

Værn om din hunds sundhed

Som hundeejer bør du være mindst lige så opmærksom på din hunds helbred som dit eget.

Man kan ikke gardere sig mod sygdomme, men du kan tage dine forholdsregler ved at tegne en hundeforsikring.

Skulle det uheldige ske, at din hund går hen at bliver syg, så kan du få dækket de fleste udgifter takket være din forsikring. Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er at forsikre sig mod sygdom på vegne af sin hund.