GOD BOG: Peter Qvortrup Geisling er vist kendt af de fleste danskere som den sympatiske læge fra DR gennem nu 20 år. Ja, han er vist næsten lidt som en huslæge for mange af os.

Peter er oprindeligt fra Nordjylland og elsker naturen, selvom han i dag bor i København på Vesterbro med datteren Merle.

Bogen om naturen på recept er derfor også Peter Qvortrup Geislings hyldest til sin barndom i den skønne nordjyske natur, og den brænder af naturglæde og fortællerlyst om en ubesværet og ubekymret tid.

Naturglæden har forfatteren bevaret, og hvad er mere naturligt end at starte sin gamle Toyota for at køre til Nordjylland og kigge på en å, hver vennen har fanget et monster af en havørred. For Peter var det i hvert fald det naturligste i verden.

Peter Qvortrup Geisling

Glæden ved naturen

For DR’s læge er det imidlertid vigtigt, at datteren får samme glæde ved naturen, og derfor er hans tro følgesvend ud i naturens mysterier da også Merle.

Peter Qvortrup Geisling er ikke i tvivl om, at en af de vigtigste forældre-opgaver er at formidle viden om naturen, så de lærer at pleje sig selv i den sundeste og gratis medicin – naturen.

– Vi kan alle sammen blive enige om, at natur er vigtig for os, men faktum er bare, at min datter og hendes generation har alle odds imod sig, når det handler om deres muligheder for at få glæde af vitamin N, mens de er børn, siger Peter Qvortrup Geisling

Glem ikke skoven, stranden eller sommerfuglen

Bogen er på en måde en reminder til os alle om at huske de oplevelser, vi kan finde og få helt gratis i naturen.

Det handler om, at vi skal genopdage lysten til at bevæge os i naturen, der er et veldokumenteret middel mod stress og tristhed. Det er i naturen, at man finder roen til at reflektere over hverdagens begivenheder, og det er vigtigt. I en tid med digitale input – dag og nat – er det afgørende, at der også er pauser lagt ind i det travle, moderne menneskes liv.

Naturens virkning kan måles

I “Naturen på recept” veksler forfatteren mellem de målbare indvirkninger, naturen har på os mennesker og vores mentale sundhed og fortællinger om sine og datterens oplevelser.

Bogen kommer vidt omkring, og således lægges vejen forbi, tv-meteorolog Jesper Theilgaard, en hjerneforsker, en professor i landskabsarkitektur en hjernekirurg og en mange andre, der kommer med deres bud på – hvad naturen gør ved os.

Bogen er udgivet på Gyldendals Forlag.