DETOX: Udøvet i århundreder af kulturer rundt omkring i verden – herunder Ayurvediske og kinesiske medicin systemer – afgiftning: handler om hvile, rensning og nærende kroppen indefra og ud.

Ved at fjerne og afgifte og i stedet give din krop sunde næringsstoffer, kan afgiftning ifølge nogle hjælpe med at beskytte dig mod sygdom og forny din evne til at opretholde optimal sundhed gennem en række metoder, herunder yoga, meditation og meget mere.

Hvordan virker udrensning af kroppen?

Dybest set betyder detox at rense blodet. Dette gøres ved at fjerne urenheder fra blodet i leveren, hvor udrensningen foretages. Kroppen eliminerer også gift gennem nyrerne, tarmene, lungerne, lymfesystemet og huden.

Et udrensnings-program kan hjælpe kroppens naturlige renseproces ved at:

 1. Give organerne hvile gennem faste
 2. Stimulere leveren for at afgifte kroppen
 3. Fremme udrensning gennem tarmene, nyrerne og huden
 4. Forbedre blodets blodcirkulation
 5. Optagelse i kroppen med sunde næringsstoffer

“Afgiftning virker, fordi den behandler individuelle cellers behov, de mindste enheder af menneskeliv,” siger Peter Bennett, N.D., medforfatter af 7-dages Detox Miracle med Stephen Barrie, N.D. og Sara Faye.

Hvordan ved du, om du skal udrense din krop?

Bennett foreslår, at alle skal udrense mindst en gang om året. Imidlertid advarer Bennett mod udrensning til ammende børn, børn og patienter med kroniske degenerative sygdomme, kræft eller tuberkulose. Kontakt din læge, hvis du har spørgsmål om, udrensning passer til dig.

”I dag har vi mere gift i miljøet end nogensinde, og det er det vigtigt med udrensning”, siger Linda Page, N.D., Ph.d., forfatter til: Detoxification: Programs for Cleanse, Purify og Renew. Hun anbefaler udrensning for symptomer som:

 • Uforklarlig træthed
 • Irriteret hud
 • Allergier
 • Hævede øjne eller poser under øjnene
 • Oppustet mave
 • Menstruationsproblemer

Hvordan starter du en udrensinskur?

Først skal du minimere de gifte, der kommer ind i kroppen. Begræns dit indtag af alkohol, kaffe, cigaretter, raffinerede sukkerarter og mættede fedtstoffer, som alle virker som toksiner i kroppen og er hindringer for din helingsproces.

Du bør også minimere brugen af ​​kemisk baserede husholdningsrengøringsmidler og personlige sundhedsplejeprodukter (rensemidler, shampooer, deodoranter og tandpastaer) og erstatte dem med naturlige alternativer.

En anden hindring for et godt helbred er stress, som får din krop til at frigive stresshormoner i dit system. Mens disse hormoner kan være nyttige og øge “adrenalinhastigheden” for at vinde et løb eller møde en deadline, kan de være ødelæggende i hverdagen for dig.

Yoga, Qigong og meditation er enkle og effektive måder at lindre stress ved at nulstille dine fysiske.

LÆS OGSÅ: Begynd det nye år med en detox

Hvilket udreninsning program er bedst for dig?

Der er mange detoxprogrammer og udrensningsopskrifter, afhængigt af dine individuelle behov. Mange programmer følger en syv-dagsplan, fordi Bennett forklarer, at “det tager kroppen tid at rense blodet.” Hans program indebærer, at man faster på væsker i to dage efterfulgt af en omhyggeligt planlagt 5-dages udrensning diæt for at lade fordøjelsessystemet hvile. Men andre anbefaler en tre til syv-dages juice hurtig (drikker kun friske frugter og grøntsags saft og vand) som en effektiv måde at frigive afgifter på.

Her er vores tre foretrukne udrenings kostvaner:

 1. Masser af frugt og grøntsager
 2. Vegetarisk udrensning
 3. Juice udreninsg

Vær dog altid bevidst om, at du skal have det godt med det, du spiser.